Ofte stillede spørgsmål om te

Ofte stillede spørgsmål om te

Er der en bestemt måde at drikke te på?

Hos Twinings mener vi, at det handler om, hvad du personligt foretrækker. Men der er selvfølgelig nogle gode tips i forbindelse med forberedelsen, som hjælper dig med at få det allerbedste ud af din Twinings-te.

Hvordan kan jeg brygge en god kande te?

Her er vores gyldne regler: Te elsker oxygen - det hjælper til med at udvikle smagen; så sørg for altid at bruge nyt, frisk koldt vand i kedlen. Sørg også for, at kanden er ren. Varm kanden ved at skylle den med en af det smule kogende vand. Når du laver sort te, skal du kun hælde frisk kogt vand på og ikke lade det koge for længe. Til grøn te skal du altid bruge vandet, lige når det koger.
En løs teskefuld te pr. kop og én til kanden, som man siger; men tag så meget, som du mener, der skal til for at give dig den rigtige styrke. Nogle mener, at sukker fremhæver smagen i teen, så hvorfor ikke prøve en frugtte i stedet, hvis du ønsker en sødere smag? En tevarmer forlænger bryggetiden og kan gøre teen bitter og flad, men en flytbar teindsats eller teposer kan hjælpe med at løse dette problem.

Hvordan skal te opbevares?

Te absorberer fugt og andre lugte, så for at holde din te frisk og undgå at ødelægge smagen, skal  du opbevare din løse te eller dine teposer i en lufttæt beholder.

Hvor længe skal en tepose trække?

Generelt anbefaler vi, at teposen skal trække i to til tre minutter, så smagen udvikler sig fuldt ud - men dette er meget afhængigt af, hvilken te du drikker. Pakningen giver bryggeinstruktioner om nødvendigt. Du kan eventuelt tilsætte mælk eller citron, eller bare drikke teen sort, alt efter hvad du foretrækker.

Hvor længe skal jeg lade løs te trække?

Vi anbefaler, at løs te trækker i op til syv minutter i en kande. Den generelle regel er: Jo større teblad, desto længere bryggetid. Earl Grey og Lady Grey skal bruge omkring fem minutter, mens små teblade skal trække i fire minutter.

Giver løs te en bedre te end teposer?

Begge har deres fordele. For mange mennesker er selve brygningen af løs te et ritual, som er en fornøjelse i sig selv, hvillket selvfølgelig bidrager til nydelsen, mens teposer er mere bekvemme. Hos Twinings er de tesorter, der bruges til teposer, blandet på samme måde som vores løse te, så selvom størrelsen af bladene er forskellige, er teens kvalitet den samme.

Skal jeg hælde mælken i først eller sidst?

Historisk set hældte man først mælk i koppen for, at beskytte det sarte kinesiske porcelæn mod brud - men nu er det op til hver enkelt.

Nogle gange får jeg en olieagtig belægning i min kop og på overfladen af min te - hvad er det?

Da der er ganske små teblade i en tepose, kan teen frigive nogle essentielle olier, der sommetider kan medføre belægninger. Denne brune belægning forekommer oftest i områder med hårdt vand, så et kulstofvandfilter kan hjælpe med til at fjerne det meste.