Den ortodokse metode

Den ortodokse metode

Ved den traditionelle eller ‘ortodokse’ metode gennemgår tebladene en proces bestående af knusning, rulning, oxidering og tørring.

Knusningen fjerner op til 70% af bladenes fugt ved at blæse luft på dem i 12-17 timer. En rullemaskine ruller bladene i tynde strimler for at ødelægge strukturen, så oxideringsprocessen kan starte.

Oxideringen - også kendt som gæring - bidrager til teens smag, farve og styrke og er en af de vigtigste dele af teproduktionen. Oxideringen skaber i sidste ende de forskellige tetyper - sort, oolong, grøn og hvid – som er forskellige, hvad angår omfanget af oxidering de udsættes for. Sort te er fuldstændig oxideret, oolong- og rød te er delvist oxideret, mens grøn og hvid te slet ikke oxideres.

Til slut standser tørringsstadiet oxideringen, ved at tebladene passerer igennem varmlufttørrere, der sænker vandindholdet i tebladene til omkring 3%. Den tørrede te er derefter klar til at blive sorteret og pakket.