Twinings' fagblandere gennemgår en 5-årig uddannelse, før de rejser rundt i verden for, at udvælge de perfekte teblade fra de tusindvis af plantager der findes. Da to høster aldrig er ens - også selvom de er fra samme plantage - er teblandingskunsten utrolig kompleks og en vigtigt process i tilbreredningen af den perfekte kop te.
Twinings er en af de få teproducenter, der blander sine egne urte- og frugtingredienser. Ved at kontrollere, hvad teen indeholder, sikrer Twinings sig, at opskrifterne er unikke.
Først foretager smageren en indledende smagning på små mængder te for at vurdere kvalitet, smag og farve. Den udvalgte te bliver så blandet og klargjort til yderligere smagsprøver. Den nye blandings smag sammenlignes med en benchmark-blanding for hver Twinings-smag, og denne kompromisløse stræben efter perfektion gør, at din kop te altid har samme smag år efter år.
I brygningsfasen brygges op til 30 forskellige prøver af teblandingerne, hvor der anvendes frisk vand kogt i en kobberkedel. Bladene skal trække i præcis 6 minutter, hvorefter væsken hældes over i en skål klar til prøvesmagning.
Endelig undersøger vores tesmagere tebladene i både våd og tør tilstand. De vurderer den bryggede tes farve og klarhed, og smager derefter på hver prøve ved hjælp af specielle skeer, der giver mulighed for, at trække væsken tilbage i munden op mod ganen, hvor smag og lugt mødes. Det er her, alle de mange års erfaring giver bonus. Vores teeksperter kan identificere oprindelse, højde over havet og jordbundskarakter for hver enkelt prøve, og dette hjælper dem med, at opdage selv den mindste afvigelse fra de nøjagtige standarder.